De fracties van GroenLinks, STIP en D66 hebben besloten om samen twee nieuwe informateurs opdracht te geven voor een tweede ronde in de verkenning op weg naar een nieuwe coalitie voor Delft. Een volgende informatieronde is nodig om mogelijke samenwerkingen nader te verkennen.
Gisteravond zijn alle raadsleden die zijn verkozen tijdens de verkiezingen vorig week geïnstalleerd. Dit betekende voor STIP dat naast de 4 bekende raadsleden ook twee nieuwe gezichten werden geïnstalleerd.
Na de sensationele uitslag van de verkiezingen vorige week waarin STIP wederom is verkozen tot 2e partij van Delft en dit keer 6 zetels wist te behalen presenteert de partij nu haar kandidaat-wethouder: Bas Vollebregt.
De fiets is hét vervoersmiddel van Delft, binnen onze compacte stad is het één van de meest effectieve en gezonde manieren om jezelf te verplaatsen. Dit moeten we dan ook stimuleren en faciliteren in onze stad, maar dat loopt nu nog spaak. Want waar parkeer je je fiets? Hieronder de punten die STIP de komende periode wil aanpakken.
Iedereen die voor STIP in de gemeenteraad zit is nog student, daardoor krijgen we vaak de vraag wat STIP doet voor niet-studenten. De lokale politiek gaat namelijk over heel veel dingen die in Delft gebeuren. Hebben studenten dan ook wat te zeggen over zorg en economie? Jazeker! Hieronder leggen we uit waarom het belangrijk is dat studenten ook mee mogen praten over deze onderwerpen.
In the Municipal Elections of March 21st many non-Dutch citizens are allowed to cast their vote. Yet city communication is only in Dutch. STIP asked questions.
Voor ons verkiezingsprogramma hebben we op een aantal gebieden samengewerkt met de piratenpartij Delft. De samenwerking komt terug in een aantal punten over digitale dienstverlening en privacy. Wat we precies willen lees je hieronder!
Vanaf 2019 heb ik een droomfunctie in de gemeenteraad van Delft. Ik ben namelijk raadslid namens STIP. 16 Maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Aan mij is de eer weer verkiesbaar te zijn namens STIP. Als jullie massaal op STIP gaan stemmen, werk ik met veel enthousiasme verder aan de prachtige stad die Delft is! Hier lees je mijn verhaal.
Het is een bekend probleem. Wanneer je vanaf het station of de stad naar de Hugo de Grootstraat fietst zullen velen de Havenstraat pakken. De legale route is zo'n 125 meter om, waardoor de meeste fietsers tegen het verkeer in fietsten. Het resultaat is een frustrerende en onveilige verkeerssituatie voor zowel fietser als automobilist. Dit kan beter, dacht STIP, en zo ligt er een nieuw plan op tafel!
STIP is in 1993 onder andere opgericht om de relatie tussen de gemeente en de TU Delft te verbeteren. De begroting van de TU Delft overstijgt die van de gemeente, maar zorgt dat ook voor voordelen in de rest van de stad? Dat laatste is nu onderzocht en de conclusie: De TU Delft is goud waard!
Sinds 1993 zorgt STIP al voor nieuwe energie in de gemeenteraad. Daarom hebben we weer een hoop frisse plannen, die gebundeld zijn in het verkiezingsprogramma. Speerpunten uit het programma zijn duurzaamheid, het gebruik van Delftse kennis, een bruisende stad, goede zorg en het worden van dé fietsstad van Nederland.
Ooit van gehoord: De individuele studietoeslag? STIP vroeg hier meerdere keren aandacht voor, omdat we door dit steuntje in de rug voor studenten met een beperking de drempel om te gaan studeren verlagen. Hier een update!
STIP-wethouder Ferrie Förster heeft aangegeven na de verkiezingen niet beschikbaar te zijn voor een tweede termijn. "Ik heb lang nagedacht over dit besluit, ik vond het een moeilijke afweging, want ik heb nog veel plezier in mijn werk. Toch heb ik besloten om na de verkiezingen te stoppen als wethouder en de ruimte te geven aan nieuw STIP-talent" aldus Förster.
Heb jij het in december ook altijd moeilijk om nog rond te komen? Je kunt tot het einde van het jaar nog een aanvraag indienen voor de regeling Tegemoetkoming Woonlasten Kamerhuurders. Dankzij deze regeling kun je in een uurtje zo €135 terugkrijgen, makkelijk verdiend toch!
Vandaag bespreekt de commissie het jaarverslag schuldhulpverlening. Op het gebied van schuldhulpverlening kan er nog verbeterd worden, STIP heeft daarom de afgelopen tijd een aantal voorstellen gedaan om het schuldenbeleid in Delft slimmer te maken.
Op donderdag 30 november zal de STIP fractie van samenstelling wisselen. Twan de Nijs en Sybren van der Velde zullen hun positie als commissielid verruilen voor het raadslidmaatschap. De gemeenteraad is hiermee twee enthousiaste nieuwe raadsleden rijker.
In Delft is alles te fietsen en dat heeft heel veel voordelen. Hiervoor moeten we inzetten op goede fietspaden en goede stallingen! Over dit laatste gaan we het morgen hebben.
Vorige week is de begroting aangenomen in de Delftse gemeenteraad. STIP heeft geprobeerd via moties en oproepen haar accent op de begroting te leggen. Door bijvoorbeeld meer geld vrij te maken voor evenementen en aandacht te vragen voor tijdelijk grondgebruik. Dat is goed gelukt!
De wethouders van 12 studentensteden hebben een brandbrief gestuurd aan de minister. Ook door Delft is de brief ondertekend die oproept om op te kunnen treden tegen huisjesmelkers.
Delft heeft 14 november een open data platform gelanceerd waar alle datasets van de gemeente komen te staan. STIP pleit al langer voor Open Data en is blij dat de gemeente meer data als open data gaat aanbieden.
Delft heeft besloten om niet mee te doen aan het verkoopproces van de aandelen in Eneco. STIP wilde wel graag wel aan tafel blijven over de verkoop, om eisen te kunnen stellen aan de nieuwe eigenaar.
Afgelopen maandag heeft STIP Michelle Corten bekend gemaakt als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Een belangrijk jaarlijks terugkerend politiek moment is donderdag in de raad besproken: de Algemene Beschouwingen. Benieuwd wat STIP heeft gezegd? Lees hieronder verder.
Misschien heb je het al meegekregen, de invoering van een omzettingsvergunning. Nooit van gehoord? Door dit plan moeten woningeigenaren eerst een vergunning krijgen voordat zij hun pand mogen 'verkameren' naar aparte studentenkamers. Wij leggen je hier uit wat dit plan voor jou betekent en wat wij hebben gedaan om het beleid beter te maken!