Een Delftse politieke partij heeft aangekondigd een meldpunt in te stellen voor overlast van studenten. Een op het eerste gezicht leuke parodie op alle andere meldpunten die de afgelopen dagen zijn opgericht. STIP overweegt zelf ook een aantal meldpunten in stellen voor ergerlijke zaken. We denken hierbij aan: 'Meldpunt mensen die hun hond op straat laten poepen', 'meldpunt mensen met een ochtendhumeur', 'meldpunt mensen die altijd te laat komen', 'meldpunt mensen die hun telefoon nooit opnemen', 'meldpunt zweetvoeten', 'meldpunt gebrek aan fietsenstallingen op het station', 'meldpunt mijn kroeg sluit te vroeg', 'meldpunt mijn stufie is al op', 'meldpunt zeurende ouders', 'meldpunt labradors', 'meldpunt hoofd', 'meldpunt mijn baas is vervelend', 'meldpunt te lange tentamens', 'meldpunt huilende baby's', 'meldpunt mijn huisgenoot heeft nog steeds het vuilnis niet buiten gezet' en 'meldpunt mensen met een gebrek aan humor'.
Echter is een meldpunt voor klachten over een bevolkingsgroep onwenselijk. Een dergelijk meldpunt heeft als gevolg dat incidenten worden weggezet als structurele overlast. Het stopt een grote groep mensen in een hokje en zorgt voor een beeld dat niet klopt met de werkelijkheid.
De vele studenten in Delft zijn juist een waardevolle aanwinst voor de stad. Natuurlijk zijn er studenten die, net als bijvoorbeeld andere jongeren, wel eens te veel kabaal maken in de kleine uurtjes of op een andere manier overlast veroorzaken voor hun buren. Maar studenten zijn tegelijkertijd vaak tot laat op straat en zorgen daar 's nachts voor sociale veiligheid.
Ook de Delftse economie gaat er op vooruit met alle studenten in de stad. In het vijfjarig bestaan van YES!Delft zijn er al meer dan 100 technostarters begonnen. Deze bedrijfjes hebben de potentie uit te groeien tot grotere bedrijven waar veel mensen kunnen werken. Dit is natuurlijk goed voor de Delftse werkgelegenheid.
Delftse studenten zetten zich op allerlei manieren in voor de samenleving. Zo hebben de studenten van CSR een maand lang restaurant Happietaria gerund voor een goed doel. Hebben studentensportverenigingen Laga en ELS sportdagen georganiseerd voor de Delftse jeugd en organiseert de Verenigingsraad (VeRa) elk jaar een activiteit voor de buren van studentenverenigingen.