Buccaneer Delft heeft zich sinds kort gevestigd op de Paardenmarkt. Dit geeft een boost voor jonge offshore- en energiebedrijven. Lees hier wat dit voor Delft toevoegt.
In de raadsvergadering van 26 november hebben Bert Vogel en Bas Vollebregt afscheid genomen van de raad. Zij zullen opgevolgd worden door Elwin van Beurden en Falco Bentvelsen. Deze raadsleden richten zich dit jaar helemaal op hun werk als raadslid.
Het straatje van Vermeer heeft menig historicus op het verkeerde pad gezet. Dit schilderij was lange tijd omhuld door mysterie, tot vandaag: Het straatje is bekend!
In 2018 zullen er 300 ruimtevaart wetenschappers zich 8 weken in Delft vestigen. Een mooi moment om de Ruimtevaartindustrie van Nederland op de kaart te zetten.
Donderdag 5 November is de begroting goedgekeurd. Stip heeft 3 moties aangekondigd: Minder overbodige regels, zonnepanelen en reisdocumenten thuisbezorgen.
Een belangrijk jaarlijks terugkerend politiek moment is donderdag in de raad besproken: de algemene beschouwingen. Benieuwd wat STIP heeft gezegd? Lees hieronder verder.
Bij de Deltagoot worden golven 4,5 meter hoog (2 verdiepingen) gecreëerd om waterkeringen tot het uiterste te testen. 5 oktober werd hij geopend, benieuwd? Lees dan verder.
Voor jongeren geldt op dit moment een minimumjeugdloon dat aanmerkelijk lager is dan het reguliere minimumloon. Een 18-jarige verdient op dit moment slechts zo'n 45% van waar iemand van 23 recht op heeft, terwijl de lasten voor 18-jarigen niet dezelfde mate lager zijn dan voor een 23-jarige.
Er kan weer een aanvraag ingediend worden voor de regeling
Tegemoetkoming Woonlasten Kamerhuurders (TWK). Dankzij deze regeling kun je tot €135 van je woonlasten terug krijgen van de gemeente.Nog dit jaar komt er een tweerichtingsfietspad naast de Sebastiaansbrug! Dit heeft het College laten weten in een brief naar aanleiding van vragen van STIP.
Delft krijgt een nieuw afvalbeleid. Wat gaat er veranderen en waarom?
De week na de OWee begint voor een groot aantal verenigingen de kennismakingstijd. Op dit moment zijn dus veel aankomend eerstejaars die vorige week besloten hebben bij een vereniging te gaan, bezig met deze introductie bij de vereniging en bij de stad.
Het culturele evenemententerrein Lijm & Cultuur heeft de benodigde financiering inmiddels op orde. Het college is akkoord gegaan met deze financiering, waardoor de toekomst van het culturele complex aan de Schie veilig is gesteld.
Bij het studentenhuis aan de Spoorsingel 61 zijn op 17 juli zonnepanelen geplaatst. Dit is een uitzonderlijk project van het huis vanwege de speciale vorm van financiering van de zonnepanelen. Dit wordt namelijk gedaan door oud-huisgenoten.
Afgelopen gemeenteraadsvergadering op 2 juli was een drukke raad met een lange agenda en veel gevoelige onderwerpen, van kinderboerderijen en bouwhoogtes in de Harnaschpolder tot de Sebastiaansbrug en de Kadernota.
Het voormalig legermuseum in de binnenstad van Delft is verkocht. De koper wil er een hotel annex restaurant en zalencentrum vestigen. Op het moment maakt de TU nog gebruik van het Armamentarium.
Onlangs verschenen de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2015. Hieruit bleek dat de studententevredenheid in Delft over huisvesting weer is gestegen en hoger is dan het landelijk gemiddelde.
Op maandag 8 juni heeft het bestuur van STIP een lunchlezing in de UB georganiseerd. In een volle HIVE zaal hebben Patrick Rogiers, managing director van 3M Benelux, en Jan Roelf Sikkens, projectmanager van de gemeente Delft, uitgelegd hoe er in Delft wordt gewerkt aan het versterken van de economie door gebruik te maken van de aanwezige, kansrijke, kenniseconomie.
Op 4 juni bespreekt de gemeenteraad van Delft het voorstel van het College van B & W voor de uitwerking van de zogenaamde studietoeslag in Delft. STIP wil via twee voorstellen deze studietoeslag zo eerlijk mogelijk maken voor Delftse jongeren.
Afgelopen woensdag is de gemeenteraad tijdelijk waargenomen door leerlingen van het Stanislas College. Op initiatief van STIP, de griffie Delft en het Stanislas heeft dit jaar weer het project Scholieren In De DElftse Raad (SIDDER) plaatsgevonden, waarbij de scholieren de rol van de echte fracties in de raad overnemen
Woensdag 29 april heeft STIP in samenwerking met SHS Delft en Passie Bestaande Woonomgeving een evenement georganiseerd. Centraal stond de vraag of de sociale duurzaamheid in de wijk vergroot kan worden met behulp van studenten.
Op 21 april organiseerde STIP samen met GroenLinks Delft een debatavond over het basisinkomen. In een geheel gevuld Mooi Lamazi kregen aanwezigen eerst wat extra informatie over het algemene principe van het basisinkomen en de pilot zoals deze wordt voorbereid door o.a. Lisa Westerveld. Daarna ging de zaal enthousiast in debat onder leiding van Paul de Widt en is er input meegegeven aan raadsleden Ingrid Lips en Bas Vollebregt voor een toepassing in de Delftse situatie.
In de raad van 18 december is de STIP-motie 'Communicatie bij Calamiteiten' aangenomen. Onder andere naar aanleiding van die motie is een communicatieprotocol opgesteld door de gemeente waar zorgaanbieders zich aan committeren.
Vandaag is de WhatsApp-service van de gemeente Delft gelanceerd. Dankzij inzet van STIP kunnen burgers hun vragen nu ook laagdrempelig via dit digitale medium stellen. Minister Plasterk heeft vandaag op het stadskantoor van Delft het eerste berichtje naar de gemeente via WhatsApp verstuurd.